Dobrodelni rotarijski pohod na Lisco

V soboto, 8. junija 2013, smo v Rotary klubu Sevnica organizirali dobrodelni rotarijski pohod na Lisco, najbolj obiskano izletniško točko v Posavju. Osnovni namen pohoda je bil zbiranje sredstev za štipendijo za mladega nadarjenega sevniškega glasbenika Anžeta Rupnika, hkrati pa se družiti in združiti prijetno s koristnim, torej z gibanjem v naravi poskrbeti za zdrav duh in telo. Prijetno druženje se je pričelo z nagovorom predsednika RC Sevnica Alojza Tuhtarja. Sledil je ogled in degustacija penin v Vinski kleti Mastnak v Krakovem, kjer so se nam pridružili številni rotarijski prijatelji iz Rotary klubov Velenje, Slovenj Gradec, Žalec in Čatež ob Savi, in tudi guverner Rotary Slovenija, Distrikta 1912, dr. Otmar Zorn. Pot nas je vodila do vznožja vasi Cirje, kjer smo si ogledali zapuščeni rudniški rov, v katerem so nekoč kopali cinkovo in svinčevo rudo. Za slikovit opis tega nadvse zanimivega območja je poskrbel domačin Vinko Zalezina, odličen poznavalec in raziskovalec krajevne zgodovine. Po krajšem vzponu smo si postanek privoščili še v Cirju, kjer sta nas ob svojem domu prijazno in gostoljubno sprejela ter pogostila Milena in Jože Žnidarič. Naslednji postanek je bil pri obnovljeni cerkvi Sv. Jošta. Tam nas je dobrosrčno pričakala družina Imperl z Razborja s številnimi dobrotami, značilnimi za to območje. Po pokušini dobrot, opisu krajev pod Lisco ter veseli pesmi smo pot nadaljevali proti vrhu Lisce, kjer so se odprli prelepi razgledi na vse strani, ogledali smo si Rastlinsko čistilno napravo Lisca, športno novost Hrčkanje, družbo pa so nam delali tudi številni zmajarji, rekreativci in ostali obiskovalci Lisce. Po kosilu v Tončkovem domu smo izvedli še dobrodelni rotarijski srečelov, zaigrala je harmonika, preizkusili pa smo se tudi v Frizbi Golfu. Vsa sredstva, zbrana s prijavninami na pohod, dobrodelnim srečelovom in s prostovoljnimi prispevki, namenjamo Anžetu Rupniku za štipendijo.

Prijetno rotarijsko druženje se je zaključilo z lepimi občutki in hkrati z željo, da s tovrstnimi druženji in aktivnostmi nadaljujemo tudi v prihodnje, saj z njimi spodbujamo druženje, povezovanje med rotarijci, obenem pa opravimo dobro delo in zberemo sredstva za tiste, ki jih najbolj potrebujejo.
Več o delu Rotary klub Sevnica je dostopno na spletni strani www.rotary-sevnica.si.

Rotary klub Sevnica

Foto: Rok Petančič

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>