Dobrodelna večerja »Hitimo na pomoč prizadetim v Nepalu« v Gostišču Dolinšek

Dobrodelna večerja »Hitimo na pomoč prizadetim v Nepalu« v Gostišču Dolinšek

Potres, ki je konec aprila prizadel Nepal in zahteval več tisoč življenj ter več kot četrtini prebivalstva uničil skoraj vse, je bil razlog, da smo se v torek, 19. maja 2015, zbrali na dobrodelni večerji v Gostišču Dolinšek na Vrhu pri Boštanju.

Kuharski mojster Jožef Oseli, član združenja World Chefs Without Borders, je v sodelovanju s Kuharsko akademijo Slovenije, Gostiščem Dolinšek in člani Rotary kluba Sevnica ponovno pripravil vrhunski kulinarični večer. Dogodka se je udeležil tudi častni generalni konzul Nepala v Sloveniji mag. Aswin Kumar Shrestha, ki je ganjen povedal, kako zelo so prizadeti ljudje v Nepalu po katastrofalnem potresu in kako prav jim bo prišla naša pomoč.

Jožef Oseli nam je s svojo ekipo za hladno predjed postregel z divjačinsko pašteto, bučkinimi ruladicami z lososom in melancanovim žličnikom na tofuju s sojino omako. Sledili so piščančji ravioli z zelenimi beluši po receptu iz slavnega hotela Armani v Dubaju, glavni krožnik je sestavljala marinirana svinjska ribica na polenti s paradižnikovim konkasejem, na koncu pa smo se posladkali s skutinimi solzicami z jagodami in sladico velden maidens, ki jo je mojster Oseli pripravljal za angleško kraljico. Vse jedi so spremljala vina iz lokalnega okoliša, ki so jih pridelovalci prijazno donirali v dobrodelni namen.

Večer sta glasbeno popestrila vrhunska pevka Nuša Derenda ter kitarski virtuoz Zoran Košir. Z dobrodelnimi prispevki in dražbo, ki jo je odlično vodil Žiga Vavpotič, smo zbrali skoraj 3000 evrov, ki jih bo združenje World Chefs Without Borders namenilo prizadetim ljudem v Nepalu.

Rotary klub Sevnica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>